Skip to main content
 

Interieurbouwer

via Samenwerkingsverband Brabant

 

Meubelmaker

via Samenwerkingsverband Brabant

De opleiding Meubelmaker / interieurbouwer

Tijdens de opleiding Meubelmaker/ Interieurbouwer leer je om verschillende meubels en interieurs te maken, zoals bijvoorbeeld moderne en klassieke tafels, stoelen, kasten, bureaus en balies voor winkels, huizen, kantoren en schepen. Je werkt met ontwerptekeningen en maakt aan de hand daarvan de meubels of het interieur. Je werkt soms met je handen maar meestal werk je met behulp van machines. Je leert alles over allerlei soorten hout, houtconstructies en bewerkingstechnieken. Het is jouw taak om er voor te zorgen dat meubels en interieuronderdelen worden voorbereid in de werkplaats en ter plaatse gemonteerd, gesteld en afgetimmerd worden. Je werkt vaak met moderne materialen zoals hout, allerlei soorten kunststoffen en plaatmaterialen.

Wil je graag Meubelmaker worden, van maak je verplaatsbare en losse meubelstukken welke je veelal maakt met massief hout. Daarbij gebruik je verschillende machines om de meubels en het interieur klaar te maken voor transport. Je werkt vooral op een plek en gaat niet tot nauwelijks op karwei.

Wil je liever Interieurbouwer worden, dan werk je vooral heel erg projectgericht en werk je veelal met plaatmateriaal. Als interieurbouwer maak je meer gebruik van CNC gestuurde machines. Ook ga je vaker naar de locatie van het project om daar aan het karwei te werken.

Werkzaamheden Meubelmaker/ Interieurbouwer

Moderne en klassieke tafels, stoelen, kasten, bureaus en balies voor winkels, huizen, kantoren en schepen

Werken met verschillende ontwerptekeningen

Soms handwerk maar meestal m.b.v. machines

Kennis over allerlei soorten hout, houtconstructies en bewerkingstechnieken

Meubels en interieuronderdelen worden voorbereid in de werkplaats en ter plaatse gemonteerd, gesteld en afgetimmerd

Vaak moderne materialen zoals hout, allerlei soorten kunststoffen en plaatmaterialen

Voorbeelden van projecten